Verdict in Regatul Unit:Brexit-ul a fost provocat de romani:La ce va asteptati cand primeam in tara cate 300.000 de oameni fara sa stii nimic despre ei?

Un cunoscut profesor de la London School crede că Brexitul a avut loc din cauza imigrației agresive care a luat cu asalt Marea Britanie și a românilor care au venit în număr mare.  Profesorul Christopher Coker, director al think tank-ului Foreign Policy Ideas de la London School of Economics and Political Science, a explicat că ideea Brexit-ului a apărut ca urmare a agresiunii britanice din partea valului mare de imigranți sosiți pe insulă.  Printre imigranti, romanii ocupa un loc important.

Coker mai crede că valul de imigranți a luat prin surprindere autoritățile, precum și societatea civilă, care și-au văzut locurile de muncă amenințate, dând astfel naștere ideii de Brexit.  „Îmi pare rău să spun asta, dar parțial din cauza românilor au votat pentru Brexit la referendumul din 2016. Știam că vom pierde votul când Theresa May, pe atunci ministru de Interne, a spus, cu aproximativ două săptămâni înainte de referendum, că într-un an intraseră în țară cu 300.000 de oameni mai mulți decât se știa anterior.

Oamenii de pe străzi s-au întrebat: „Am lăsat 300.000 de oameni să intre în țară și tu nu știai despre ei?”  Ai pierdut controlul asupra imigrației.  „Atunci când brexiștii vorbeau despre imigrație, vorbeau despre est-europeni. Și asta pentru că Tony Blair (fostul prim-ministru al Marii Britanii) a fost suficient de prost încât să deschidă porțile, fără a impune cote, ceea ce era permis prin lege. Alte Uniuni Europene membrii au folosit aceste cote pentru a controla imigrația. El credea că vor veni 10.000 de est-europeni, dar au venit sute de mii”, a spus profesorul Coker.

Directorul grupului de analiză politică a Școlii din Londra mai crede că nu est-europenii devin vinovații situației din Regatul Unit, ci emigranții din Caraibe sau Africa, care nu se încadrează ușor în societatea britanică.  „Tocmai ne-a trecut prin minte. Ironia este că tabăra pro-UE le-a spus brexiterilor că vor putea controla această imigrație din Est, pentru că depinde dacă aparțin UE. UE, dar ce vor ei a face cu ceilalți imigranți, cu oameni din Africa, Pakistan, Caraibe?

Acestea sunt cele mai dificile, din punct de vedere al integrării în societate.  Și în plus, odată ce europenii de est vor pleca, nimeni nu-și va lua locul de muncă și vom avea nevoie de mai mulți imigranți, iar ei vor fi ne-europeni.  Așa că mă tem că est-europenii, imigrația lor, ne-au scos din Uniunea Europeană.  Această problemă, mai mult decât oricare alta, a condus la ideea reluării controlului [a UE], așa că a fost factorul decisiv în Brexit.  Trebuie spus, însă, că multe orașe din Marea Britanie, în special cele de pe coastă, sunt mizerabile.

De exemplu, Dover, al cărui port este prosper și aglomerat, dar orașul în sine este sărac, pentru că nici mărfurile care ajung în port nu rămân aici, ci continuă spre Londra.  BBC s-a dus să-i întrebe pe oamenii de aici dacă chiar credeau că le va fi mai bine după Brexit și tot ce le-a promis Brexit și au spus: „Desigur că nu credem în asta, dar nu avem nimic de apărat. ”  nu mai merită apărat.

One thought on “Verdict in Regatul Unit:Brexit-ul a fost provocat de romani:La ce va asteptati cand primeam in tara cate 300.000 de oameni fara sa stii nimic despre ei?”

  1. Brexit-ul a fost praf in ochi. Nu s-a ajuns aici din cauza romanilor, sau a imigrantilor in general. Asta e pentru naivi. S-a ajuns aici din cauza banilor si a avea control. Fiecare stat membru UE trebuie sa cotizeze, cu cat e mai dezvoltat, cu atat cotizeaza mai mult pentru a ajuta statele mai putin dezvoltate din bloc sa se dezvolte si ele pentru a ajunge la un nivel similar. Marea Britanie si-a dat seama ca asta nu se va intampla, probabil din cauza coruptiei si birocratiei din aceste tari. Deci, ei cotizeaza anual si pierd banii astia. Din dorinta de autonomie, de a controla ei singuri ce se intampla cu acesti bani au decis sa plece. Dar, voi , ziaristii lui peste, va victimizati, aoloeu, din cauza romanilor. Ei prefera romanii. Comparativ cu imigrantii din Africa, etc, pai noi din sud estul Europei suntem parfum. Majoritatea au educatie in domeniul in care lucreaza si experienta. Se integreaza usor in societate si multi care vin stiu deja engleza de acasa, nu perfect, dar cat sa se faca intelesi. Romanii se duc la scolile lor, nu asteapta beneficii ca majoritatea africanilor. Romanii isi fac firme, sau lucreaza ca self-emplyed, isi iau case, se integreaza. Asa ca mai lasati-o cu denigrarea romanilor. Nu te discrimineaza nici un englez ca esti roman. Te discrimineaza italienii, sau altii. Imigranti si ei. Oricum, articolul nu isi are rostul. E prezentata doar parerea unui singur om, profesorul de la o universitate. Atat. Nu o majoritate de opinii. Doar UNUL. Chiar vi se pare relevant?! Mie nu. Locuiesc de mai bine de 5 ani in Londra. Ce vad eu aici nu e ceea ce imi spune jurnalistul in acest articol. Poate ar trebui sa te muti aici si sa vezi lucrurile din perspectiva celui care traieste aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.