UK.Vesti bune pentru romani:Uber garanteaza soferilor salariul de £14 pe ora,concedii platite si plan de pensii

Compania Uber a dat asigurări că tarifele sale nu vor crește după ce a anunțat că tuturor celor 70.000 de șoferi din Marea Britanie li se va garanta salariul minim, plata concediilor și pensii. Astfel, șoferii romani care lucrează pentru Uber vor câștiga cel puțin 14,00 lire sterline pe oră, o mișcare ce ar putea zdruncina economia, scrie BBC. Anunțul companiei vine la o lună după ce a pierdut o bătălie legală în Regatul Unit, pentru statutul de șofer.

Analiștii au avertizat, de asemenea, că Uber a crescut prețurile în California după o decizie similară și că probabil va face același lucru în Marea Britanie.

Directorul executiv al Uber, Dara Khosrowshahi, a declarat pentru Evening Standard: „Este o îmbunătățire semnificativă a standardului de lucru pentru șoferii din Marea Britanie după o bătălie juridică de cinci ani.”

Avocata Rachel Mathieson, care a reprezentat șoferii Uber, a numit mișcarea ca fiind „o etapă foarte semnificativă”. Modificările nu se aplică totuși curierilor din activitatea de livrare a alimentelor, Uber Eats, care rămân independenți.

Conform celor de la Uber, soferii parteneri castiga in jur de £565 in fiecare saptamana, lucrand intre 35 si 45 de ore. Acesti bani, spun ei, ii raman soferului dupa achitarea comisionului de 25% perceput de Uber.

Desigur, trebuie sa ai in vedere si cheltuielile cu combustibilul, care difera de la masina la masina, in functie de consumul acesteia.

Andrei, un sofer de Uber din Londra, a inceput sa colaboreze cu acestia de doua luni de zile, atunci cand a decis ca jobul lui de agent de vanzari era prea solicitant si nu-i aducea beneficiile financiare pe care si le dorea.

Conform spuselor lui, dupa ce elimina toate cheltuielile, el ramane cu aproximativ £600 pe saptamana, in conditiile in care pentru Uber el lucreaza full-time, lucrand 40 de ore pe saptamana. Acesta afirma ca ar putea castiga mai mult, dar prefera sa nu-si depaseasca norma zilnica de 8 ore, cat sa isi poata pastra si week-end-urile libere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.