UK.Vesti bune pentru romanii din Regat.Guvernul britanic a anuntat noul ajutor financiar in valoare de £650 pentru plata facturilor

Guvernul britanic a anunțat data de când va începe să fie livrată prima tranșă din ajutorul financiar în valoare de 650 de lire pentru plata facturilor, destinat să susțină gospodăriile cele mai vulnerabile. Peste opt milioane de gospodării din UK care primesc Universal Credit, Jobseekers Allowance, Employment and Support Allowance, Income Support, Working Tax Credit, Child Tax Credit, Tax Credits, Pension Credit și alte beneficii condiționate de nivelul veniturilor sunt eligibile pentru a primi acest ajutor.

Ca să poată primi prima tranșă, toți beneficiarii trebuie să fi avut deja la data de 25 mai dreptul la primirea beneficiilor respective.

Prima tranșă, în valoare de 326 de lire, va sosi începând din 14 iulie și până la sfârșitul lunii iulie, în timp ce a doua tranșă, în valoare de 324 de lire, va urma în toamnă.

Ajutorul face parte din pachetul de sprijin de 37 de miliarde menit să ajute populația să treacă mai ușor de scumpirea din acest an a energiei, a carburanților și a alimentelor.

Ajutorul este neimpozabil și nu afectează cu nimic plafoanele de venituri care îi califică pentru primirea beneficiilor, iar pentru a-l primi nu trebuie să facă nimic, întrucât el este livrat automat în conturile bancare.

Dintre toți cei enumerați mai sus, doar cei care primesc Tax Credits vor încasa suma ceva mai târziu, pentru că ei depind de HMRC pentru calcul și livrare, nu de Ministerul Muncii, cum sunt ceilalți.

Leave a Reply

Your email address will not be published.