UK.Vesti bune pentru romani:Guvernul britanic a anuntat un nou ajutor financiar de £650 incepand cu luna septembrie

Prima jumătate a grantului de 650 de lire destinat sprijinirii gospodăriilor care au dificultăți să-și achite facturile va fi plătită în luna septembrie, a comunicat fiscul britanic (HMRC). Această primă tranșă va fi în valoare de 326 de lire și urmează să fie achitată în luna septembrie.

HMRC nu a confirmat încă în ce zi din septembrie vor începe plățile. A doua tranșă de bani, în valoare de 324 de lire, pentru gospodări este de așteptat să ajungă în conturile bancare ale celor eligibili în timpul iernii.Sprijinul de 650 de lire se acordă pentru mai mult de opt milioane de gospodării care solicită ajutorul.

Guvernul britanic vine in sprijinul romanilor din Regat cu un nou ajutor financiar in valoare de £650

Printre ajutoarele care dau dreptul la plata sprijinului pentru susținerea gospodăriilor afectate de creșterea costului vieții se numără: Child Tax Credit, Jobseeker’s Allowance, Employment and Support Allowance, Income Support, Pension Credit, Universal Credit, Working Tax Credit.

Cei care primesc Universal Credit, Employment and Support Allowance și Jobseeker’s Allowance condiționate de nivelul veniturilor, Income Support și Pension Credit au primit prima jumătate, în valoare de 326 de lire, începând cu 14 iulie.

A doua tranșă, de 324 de lire, va fi trimisă gospodăriilor eligibile în luna octombrie

Pentru a primi întreaga sumă de 650 de lire, trebuie ca beneficiarul să fi avut dreptul la unul dintre ajutoarele enumerate mai sus în perioada 26 aprilie – 25 mai sau să fi primit ulterior confirmarea oficială că a avut dreptul dreptul la o plată în acea perioadă.

Cererile depuse pentru primirea Pension Credit pot fi antedatate cu trei luni, astfel că data limită pentru acest beneficiu este 18 august.

Ministerul Muncii (DWP) a emis un apel urgent către persoanele de vârsta pensionării, anunțând că mai au dreptul doar până la 18 august să depună cerere pentru creditul de pensie – Pension Credit – în așa fel încât să se poată califica pentru primirea sprijinului de 650 de lire.

„Pentru a garanta că data de 25 mai va fi inclusă în prima plată a Pension Credit pentru pensionarii care doresc să-și antedateze solicitarea, vă sfătuim să depuneți cererile cât mai curând posibil și nu mai târziu de 18 august.

Vrem să ne asigurăm că toți cei care sunt eligibili pentru Pension Credit îl solicită cât mai curând posibil, astfel încât să nu piardă plata sprijinului pentru costul vieții. Pensionarii, sau prietenii sau rudele în numele lor, pot folosi un calculator pentru a verifica dacă se califică”, a comunicat DWP, citat de Wales Online.

Pentru cei care nu se califică pentru sprijinul de 650 de lire, sunt și alte forme de ajutor. Există o plată de 150 de lire pentru cei care solicită anumite prestații de invaliditate și 300 de lire pentru pensionarii care primesc Winter Fuel Payments, ajutorul pentru combustibil pe timpul iernii.

Fiecare locuință din Anglia, Scoția și Țara Galilor va primi, de asemenea, o reducere de 400 de lire la facturile de energie, repartizată pe șase luni începând cu luna octombrie și aplicată automat de furnizori la fiecare factură.

Și fondul de sprijinire a gospodăriilor a fost suplimentat cu 500 de milioane de lire, banii urmând să fie distribuiți de consiliile locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.