UK.Universal Credit pentru romanii din Regat.Beneficiul oferit de guvern de pana la £2000 pe luna

Schema de Universal Credit se continua treptat pe teritoriul Regatului Unit si le este destinata englezilor si tuturor europenilor cu un venit scazut, iar in contextul noilor scumpiri programul a fost extins si catre cei ale caror venituri au fost afectate de situatia din Regat.

Creditul Universal inlocuieste beneficiile si creditele fiscale destinate romanilor apti de munca. De asemenea, de Universal Credit vor putea beneficia persoanele antrenate in campul muncii si persoanele somere.

Universal Credit pentru romanii din Regat. Mai jos se gasesc detaliile necesare aplicarii

Universal Credit este un sistem de beneficii al statului britanic ce inlocuieste sase foste beneficii cu o singura plata. Beneficiile inlocuite sunt: housing benefit, income-related employment and support allowance, income-based jobseeker allowance, child tax credit, working tax credit si income support.

Daca aveti deja o prima pentru dizabilitate severa, nu veti putea sa faceti trecerea la Universal Credit, decat daca acest lucru se va realiza printr-o migrare gestionata. Vedeti explicatiile mai jos.

Suma pe care o veti primi prin Universal Credit depinde de situatia in care va aflati. O puteti solicita indiferent daca lucrati sau nu si veti primi de obicei o plata in fiecare luna. Puteti obtine plati suplimentare daca aveti copii, suferiti de o dezabilitate sau aveti o alta problema de sanatate.

Cine poate primi Universal Credit?

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa verificati daca acesta este disponibil in regiunea in care locuiti, deoarece nu a fost inca implementat pe tot teritoriul Regatului Unit.

Puteti folosi functia de verificare a codului postal de la HMRC pentru a afla daca acesta este disponibil acolo unde locuiti. In cazul in care Universal Credit nu a ajuns inca in regiunea dvs., veti putea sa solicitati in continuare beneficiile pe care le inlocuieste, amintite mai sus.

Daca locuiti intr-o zona cu serviciu complet pentru Universal Credit, trebuie sa indeplinti conditiile de mai jos pentru a-l putea obtine:

 • sa aveti minimum 18 ani (sunt posibile si exceptii de la regula)
 • sa aveti sub varsta de pensionare
 • sa locuiti in Marea Britanie
 • sa nu urmati o forma de invatamant
 • sa acceptati claimant commitment (contractul cu responsabilitatile solicitantului)

Ce suma puteti obtine?

Suma pe care o puteti lua depinde de venitul si de situatia tuturor membrilor familiei. Pentru a obtine o estimare de Universal Credit, puteti folosi calculatorul de beneficii Turn2Us. Pentru calcul, va fi stabilit mai intai scoringul maxim al familiei dvs. Acesta va fi format dintr-o indemnizatie de baza si elemente suplimentare facultative.

Platile pentru Universal Credit includ:

 1. Plati individuale pentru persoane singure sau cupluri
 2. Alte plati suplimentare vor fi incluse reiesind din urmatoarele aspecte:
  • Aveti copii in intretinere (sau persoane tinere), copii cu dizabilitati
  • Achitati chirie lunara sau credit imobiliar (de ajutor pentru creditul imobiliar pot beneficia doar persoanele somere)
  • Daca exista circumstante sau motive care restrictioneaza capacitatea de munca
  • Daca exista circumstante sau motive care restrictioneaza capacitatea de a va angaja in activitati legate de munca
  • Daca persoana este responsabila in totalitate de intretinerea si ingrijirea unei persoane cu dizabilitati

Valoarea maxima a platilor pentru Universal Credit va fi limitata de veniturile totale ale aplicantului. Totusi, valoarea totala nu poate depasi £500 pe saptamana pentru cupluri sau parintii singuri.

Exceptii de la considerarea veniturilor maxime vor avea loc atunci cand:

 • unul dintre membrii familiei beneficiaza de pensie de invaliditate sau alocatie de boala ca urmare a accidentelor de munca
 • daca exista circumstante sau motive care restrictioneaza capacitatea de munca
 • daca solicitantul este vaduva unui militar
 • familiilor lucratoare, cu un venit mai mic de £430
 • persoanele somere care au lucrat cel putin 12 luni

Universal credit va asigura acelasi nivel de suport ca si in sistemul actual, cu exceptia propunerilor de injumatatire a platilor pentru copii invalizi si pentru persoanele cu dizabilitati, odata cu anularea platilor pentru invaliditate. La implementarea Universal Credit, pana la diminuarea platilor efectuate, se planifica majorarea veniturilor care nu vor fi luate in calcul la deducerea acestuia.

Acesta regula va fi aplicata urmatoarelor grupuri de aplicanti:

 • persoanelor fara parteneri si cuplurilor fara copii
 • parintelui cu un singur copil
 • cuplurilor cu unul sau mai multi copii
 • cuplurilor in care unul sau ambii membri sunt persoane cu dizabilitati

Indemnizatia sandard de Universal Credit

Valoarea indemnizatiei standard depinde daca aplicati de unul singur sau sub forma de cuplu si va lua in calcul varsta pe care o aveti. Exista o singura indemnizatie standard de familie:

 • Un singur solicitant, sub 25 de ani: £251 pe saptamana
 • Un singur solicitant, de minim 25 de ani: £317 pe saptamana
 • Doi solicitanti, ambii sub 25 de ani: £395 pe saptamana
 • Doi solicitanti, dintre care unul are minim 25 de ani: £498 pe saptamana

Cum aplicati pentru Universal Credit

Puteti aplica on-line, pe site-ul gov.uk. Daca nu aveti un calculator, puteti folosi unul de la centrul local de forta de munca, biblioteca sau consiliul local. Sau puteti aplica prin telefon, la numarul de telefon pentru Universal Credit: 0800 328 9344.

Dupa ce completati cererea, vi se va cere sa va prezentati la un inverviu la centrul local de forta de munca. Va trebui sa descrieti situatia si sa prezentati documentele ca extrase de cont si fluturasi de salariu. Vi se va spune ce responsabilitati veti avea in urma primirii Creditului Universal (claimant commitment). De asemenea, va va fi repartizat un consilier care se va asigura ca urmati pasii prevazuti in contractul semnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.