UK.Soferita Uber in Londra,s-a saturat de Regat dupa 4 ani:”Stam mai multi in casa,asta nu e viata.In Romania era mai bine”

Elena Ionescu, împreună cu prietenul ei, au ales să plece din România pentru a o viață mai bună la Londra. Și-au cumpărat două mașini și și-au încercat norocul cu Uber. Situația nu a fost însă așa cum au crezut cei doi că va fi atunci când au plecat din România. Elena a declarat pentru Fiancial Times că a plecat din țară pentru că prietenul său visa să vină la Londra unde credea că va avea o carieră strălucitoare. „Visa să poarte costum și să lucreze într-un birou”, spune Elena, 31 de ani.

La ora 5.30 deschide românca aplicația Uber, în așteptarea clienților. Spune că este periculos pentru o femeie să lucreze noaptea. Lucrează 6-7 zile pe săptămână. În România lucra la compania de electricitate Enel unde se ocupa de contractele cu clienții. „Adevărul este că am avut o viață mai bună în România”, spune ea.

Prietenul ei lucrează tot pe un taxi Uber, de noapte. Încheie tura la 4.30 dimineața. Se văd pentru puțin timp înainte să plece Elena la lucru, la 5.30. „Dacă ne pierdem munca nu vom putea achita mașinile și telefoanele”, este speriată femeia. Spune că câștigă între 300 și 600 de lire sterline pe săptămână, înainte de impozitare. În Londra, spune că aproape tot salariul se duce pe cheltuielile legate de chirie, mașină, benzină, mâncare și telefon.

„Londra este un oraș al sclavilor”, spune Elena Ionescu. „Faci destui bani pentru a trăi, dar nu mai mult. Aproximativ 30 de procente din ei (clienți – n. red.) sunt foarte supărați. Te învinovățesc pentru trafic. Pentru vreme. Strigă și strigă”, continuă femeia.

„Ne tratează așa cum nu ar trata niciodată un șofer de Black Cab”, a mai spus Elena.

Ea dă exemplul unei cliente pe care a luat-o din Victoria și a dus-o în Canary Wharf: „S-a aruncat în mașină și a strigat: – Du-mă în Canary Wharf. Am o întâlnire. Când eram aproape, a început să țipe: Ești cel mai prost șofer. Ești cel mai prost șofer pentru că nu te grăbești. Nu pot să fac asta. Îmi pierd licența. Nu este legal. – Tu ești imigrant. Mergi cu viteză pentru că eu te plătesc”.

Femeia spune că după această experiență a început să plângă și s-a gândit să plece acasă. „Trebuie să renunț la Uber, nu este o slujbă pentru o femeie”, a mărturisit ea. Femeia spune că nu a trăit niciodată cu mai mulți oameni în casă, ca în Londra. „Nimeni nu trăiește așa în România”, spune ea. „Ce avem în Londra. . . nu este viață”, conchide ea.

2 thoughts on “UK.Soferita Uber in Londra,s-a saturat de Regat dupa 4 ani:”Stam mai multi in casa,asta nu e viata.In Romania era mai bine”

  1. Stai cu mulți in casa ca nu vrei sa plătești pentru confortul tău și eu fac taxi in Londra și de 10 ani stau singur cu familia și ne descurcam , dacă vrei sa iești ai undeva numai sa vrei , daca vrei prieteni și anturaje ți le faci și aici ,nu sta numai chitită sa faci bani și te plini ca nu e ca in Rominia.

  2. Esti primul sofer de UBER, pe care il aud ca face 300-600 pe saptamana. Daca sotul tau lucreaza de noapte si face doar acesti bani, inseamna ca merge la curve, nu sta la munca. Pe de alta parte, ca stai cu camera, este alegerea ta. Nu te obliga nimeni. Daca ai avut asa o viata buna in Romania, de ce ai plecat? Ori faci parte din romanii aia care, cred ca la Londra umbla vulpile pe strada cu colacii in coada?

Leave a Reply

Your email address will not be published.