UK.Soferii Amazon din Regat,intr-o situatie disperata:”Ne obliga sa livram 200 de colete pe zi si ne penalizeaza daca nu o facem”

Soferii care distribuie colete pentru Amazon sunt presati de superiori sa-si ideplineasca sarcinile ce li se impun. Din acest motiv mananca pe fuga si nu au timp nici pentru a merge la toaleta. Conducatorii auto sunt obligati sa livreze pana la 200 de colete pe zi, castigand mai putin decat salariul minim pe economie. Un reporter a petrecut o zi intreaga impreuna cu un sofer in camioneta lui alba. El a experimentat impreuna cu acesta presiunile intolerabile cu care acesta s-a confruntat. De multe ori este depasita deplasarea legala de maxim 11 ore. Acestia isi termina ziua de munca morti de oboseala.

Sunt atat de presati de timp incat nu-si permit nici sa opreasca pentru a manca sau a merge la toaleta. Mananca pe fuga si urineaza in sticle de plastic pe care le pastreaza in furgonetele lor. Ei spun ca deseori depasesc limitele de viteaza pentru a ajunge la punctele de livrare. In programarile facute de superiori, nu sunt luate in considerare intarzierile. Acestea pot fi generate de polei, blocaje rutiere sau incidentele din trafic soldate cu inchiderea drumurilor.

Multi sustin ca sunt angajati printr-un contract de munca ce nu le acorda dreptul la concedii de boala. De aceea nu le sunt platite zilele cand sunt in concediu medical. Nici colegii lor de la depozite de asamblare ale firmei Amazon din Europa nu o duc mai bine. Acestia in perioada sarbatorilor si de Black Friday dorm in picioare pe liniile de ambalare.

Autoritatile au promis sa investigheze mai multe cazuri, dupa ce soferii le-au contactat si s-au plans de conditiile inumane in care sunt fortati sa lucreze. O firma de avocatura se ocupa de caz. Unul dintre avocati a catalogat situatia soferilor ca fiind una “catastrofala”.

Amazon se apara si spune ca respecta toata legislatia in tarile in care opereaza. Faptele si declaratiile acestor sclavi moderni si zilelor noastre, contrazic toate aceste declaratii.

Nici angajatii Tesco nu o duc mai bine

Un român de 28 de ani, fost angajat al lanțului german de supermarketuri Tesco din Marea Britanie a făcut dezvăluiri șocante despre felul în care compania își tratează angajații. El a povestit pentru Daily Mail că un casier trebuie să scaneze 1000 de produse pe oră, adică un produs la 3,5 secunde, altfel riscă să fie concediat. Andrei Ignătescu care a lucrat la un magazin Tesco din Sheffield, spune că numărul de produse care li se cerea să fie scanate într-o oră nu era unul realist și era folosit pentru a ține personalul sub presiune.

Românul spune că dacă nu îndeplineai acest obiectiv, atunci trebuia să participi la o întâlnire de evaluare a performanțelor. La a treia abatere, erai concediat. Ignătescu a spus că s-a plâns managerilor de acest lucru, însă nu a fost ascultat. Ei i-au spus că daca nu îi convine, sunt destui care ar putea să îl înlocuiască. „Se așteaptă să fii un robot”, a declarat românul. Șefii puneau cotele fiecăruia pe peretele cantinei. Unii, spune Andrei Ignătescu, se luptau pentru a ajunge la 1000 de scanări pe oră.

eprezentanții companiei au negat faptul că fostul angajat ar fi ridicat această problemă cât timp a lucrat la Tesco. Ei au mai spus că opiniile românului nu sunt reprezentative pentru ceilalți 29.000 de salariați.

Un purtător de cuvânt a declarat că personalul este încurajat să fie cât mai eficient posibili, lucru ce ajută la menținerea prețurilor mici. Acesta a mai spus că Tesco are cele mai mari salarii din Marea Britanie din această industrie.

2 thoughts on “UK.Soferii Amazon din Regat,intr-o situatie disperata:”Ne obliga sa livram 200 de colete pe zi si ne penalizeaza daca nu o facem”

  1. I was a delivery driver for amazon.
    I can confirm, i had to deliver 250-300 parcels each day. no time for any breaks and I was earning less then minimum wage.
    Also no holiday or sick pay.

  2. Salutare, nu cunosc , referitor la Tesco ,viteza de a scanne produsele, din alte zone , dar în zona unde stau eu, N-E , Durham , în oraşul Chester le Street, casierele abia se mişcă . La fel şi la Morrison. La Aldi sau Lidl este un ritm mai rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.