UK. Sah-mat pentru romanii din Regat: Guvernul a decis, in urma verificarilor efectuate, ca suspenda ajutoarele financiare pentru urmatorii 5 ani de zile

Cetățenii UE din Marea Britanie nu vor mai putea solicita beneficii – inclusiv credit universal – timp de cinci ani. Secretarul pentru muncă și pensii, Thérèse Coffey, a anunțat noul sistem de beneficii post-Brexit. Acesta înseamnă că toți imigranții sunt tratați la fel – indiferent de unde au sosit. Conform noilor reguli, alocațiile pentru copii nu vor mai fi plătite pentru copiii care nu locuiesc în Marea Britanie.

„Este corect ca oamenii care se stabilesc în Marea Britanie să plătească în sistemul fiscal pentru o perioadă rezonabilă de timp înainte de a putea accesa sistemul de beneficii”. Anterior, europenii puteau solicita beneficii în primul an de viață în Marea Britanie. Noile reguli vor intra în vigoare de la 1 ianuarie pentru oricine se mută în Marea Britanie începând cu anul viitor.

Coffey a salutat sistemul de asistență socială post-Brexit ca unul care „restabilește corectitudinea” prin „tratarea în egală măsură a migranților din UE și din afara UE”. Ea a spus: Coffey a spus:

„Marea Britanie a văzut sfârșitul liberei circulații și intrarea în vigoare a unor norme mai echitabile privind beneficiile pentru noii migranți din UE” De asemenea, va fi introdus un sistem de imigrare bazat pe puncte, ceea ce înseamnă că europenii care doresc să se mute în Marea Britanie vor trebui să vorbească engleza și să aibă o ofertă de muncă.

În schimb, șansele migranților din UE de a obține o viză de muncă vor fi aceleași ca și pentru solicitanții din alte părți. Cetățenii UE care locuiesc deja în Irlanda și oamenii din Irlanda nu vor fi afectați de noile reguli. Guvernul a dezvăluit că înainte de referendumul Brexit din 2016, au fost plătite alocații pentru 32.000 de copii care nu locuiesc în Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.