UK.S-a dispus inceperea verificarii identitatilor tuturor chiriasilor de catre autoritati.Proprietarii sunt obligati sa transmita daca acestia sunt eligibili sa inchirieze in Anglia

O nouă legislație cu privire la închiriere intră în vigoare luna viitoare în Marea Britanie și va afecta toate persoanele care închiriază o casă, fiind nevoie să se verifice identitatea chiriașilor. Din septembrie, guvernul urmează să schimbe modul în care identitățile chiriașilor sunt verificate de proprietari sau de agenți de închiriere, pentru a se asigura că aceștia sunt eligibili din punct de vedere legal să închirieze o casă. Oricine dorește să închirieze o proprietate trebuie să efectueze o verificare a „dreptului de închiriere”, de fiecare dată când dorește să ia un nou chiriaș.

Înainte de a închiria, proprietarii trebuie să verifice identitatea tuturor ocupanților cu vârsta de 18 ani și peste pentru a se asigura că sunt eligibili să închirieze o locuință. Este un proces de verificare similar cu prezentarea pașaportului sau a vizei unui ofițer de la frontieră, la un punct de control pentru imigrație.

Proprietarii vor verifica identitatile romanilor care inchiriaza in Marea Britanie

Guvernul a anunțat că aceste verificări temporare pot fi efectuate până la 30 septembrie 2023 inclusiv. Nu trebuie verificați chiriașii care locuiesc în locuințe sociale, case de îngrijire, spitale, cămine, refugii , case mobile sau studenți.

Este împotriva legii ca proprietarii să verifice doar persoanele despre care cred că nu sunt cetățeni britanici. Modificările arată că anumite forme de identificare nu vor mai fi acceptate.

Site-ul web gov.uk precizează că, începând cu 6 aprilie 2022, toți deținătorii de carduri de ședere biometrice și deținătorii de permise de ședere vor trebui să-și prezinte identitatea folosind doar serviciul online al Home Office. Există, de asemenea, implicații juridice majore pentru oricine nu respectă noile legi.

În Anglia și toți chiriașii vor fi verificați folosind serviciul online al Guvernului

Pentru restul Regatului Unit și pentru Irlanda de Nord, Ministerul de Interne va cere chiriașului să se înregistreze la un furnizor de servicii de identitate certificat (IDSP), iar furnizorul respectiv să ofere agenților și proprietarilor o verificare folosind Tehnologia de validare a documentelor de identitate (IDVT).

Există, de asemenea, o înăsprire a regulilor în ceea ce privește rezidenții UE și proprietarii care vor trebui acum să-și valideze documentele folosind Serviciul de verificare a proprietarilor de la Home Office.

Din septembrie 2022, legislația se va modifica, de asemenea, pentru a permite proprietarilor și agenților de autorizare să externalizeze dreptul de verificare către Furnizorii de servicii de identitate (IDSP).

IDSP-urile vor verifica apoi digital identitatea și eligibilitatea cetățenilor britanici și irlandezi de a închiria o proprietate în Anglia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.