UK.Romanii din Regat,pusi sub microscop de catre ANAF:Mi-au verificat contul HSBC si mi-au spus sa ma prezint de urgenta la sediu

Românii din Diaspora vânați de ANAF – Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că, de la 1 septembrie, Fiscul va începe verificarea veniturilor persoanelor fizice, cu preponderenta ale românilor din străinătate. Un cetățean din Târgu Neamț a primit o notificare în cursul lunii iunie pentru a se prezenta la sediul ANAF, pentru declararea veniturilor obținute în Marea Britanie, acolo unde acesta lucrase.

Românii din Diaspora vânați de ANAF

Un bărbat din Târgu Neamț, plecat două luni la muncă în Marea Britanie în 2021, a primit o notificare de la ANAF, prin care este rugat să se prezinte la Serviciul Fiscal, pentru declararea veniturilor încasate în străinătate, scrie EVZ.ro.

„Am primit această scrisorică profesională, în care mi se cere justificarea unui cont din străinătate pe anul 2021! Atenție!

Am mers la biroul respectiv, am avut o discuție cu doamna de acolo… iar după o discuție scurtă, îmi spune foarte răspicat: Eu aici în calculator văd tot ce a intrat în cont. Și verificând, am văzut că în 2021 ați avut 4000£. Șoc pe fața mea! De când puteți verifica conturile personale dintr-o bancă străină?

Adevărat! Eu fiind plecat de aproximativ 2 luni din România în anul 2021, în UK și abia după o lună am deschis un cont la banca HSBC, dar oricum era cam gol, iar a două lună eram deja în România.

Apoi, duduia spune hmm, să aduceți toate extrasele de cont! Puteți aduce și pe anii următori, până în 2022! I-am spus că nu se poate așa ceva, e confidențial.

Nu se poate și nici nu le am la mine, la care doamna spune: Păi puteți să mi le trimiteți pe WhatsApp. În încheiere, i-am spus doamnei că o să revin. Dar dacă tot au acces la contul meu, de ce să nu verifice ei și să mi dea ei extrasele de cont?”.

Controale masive anunțate de ANAF, începând din 1 septembrie

Lucian Ovidiu Heiuş, preşedintele ANAF, a anunțat că vor începe controale masive din data de 1 iulie, acestea vizând verificarea surselor de venit ale persoanelor fizice.

„Începând din 1 septembrie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane.

Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit.

Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor.

One thought on “UK.Romanii din Regat,pusi sub microscop de catre ANAF:Mi-au verificat contul HSBC si mi-au spus sa ma prezint de urgenta la sediu”

  1. Ba voi sunteți prost dacă omul plătește taxe în tara de reședință unde lucrează trebuie sa plătească și la sucativele din România numite anaf.
    Nu știți cum sa faceți omul de rand din sărac în sclav.

Leave a Reply

Your email address will not be published.