UK.Patron roman:”Chiria in Anglia e £800,iar la noi e 800 lei.Cand trag linie,romanii din Regat castiga la fel ca in tara”

Lipsesc pe piața muncii un milion de romani, ceea ce înseamnă echivalentul unei crize economice, întrucât ţara noastră nu se poate dezvolta la adevăratul ei potenţial, a declarat preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu. “Eu cred că în continuare nu trebuie să abandonăm această problemă, această dramă a României, în care patru milioane de români locuiesc afară.

“Dacă ne uităm la întreaga economie românească, deficitul de forţă de muncă depăşeşte un milion de oameni. În acest moment criza forţei de muncă este echivalentul unei crize economice.”, a arătat Jianu, potrivit Agerpres. Jianu a dat exemplul unui antreprenor din turism, care nu mai deschide al doilea restaurant pentru că nu are oameni, la fel şi unul din construcţii, care nu mai deschide un nou şantier.

Nu toţi o duc bine, nu toţi sunt fericiţi. Majoritatea nu o duce bine şi trebuie să încercăm, mai ales noi, antreprenorii, să le oferim acea perspectivă de a se întoarce acasă. Am văzut dorinţa lor de a se întoarce şi a avea o perspectivă la ei acasă”, a completat preşedintele CNIPMMR.

Daniel Mischie, CEO al grupului City Grill, a arătat că în acest moment serviciile în domeniul restaurantelor, în care activează sunt mult mai slabe calitativ din cauza deficitului de forță de muncă.

„Sunt două măsuri imediate. În primul rând, importul de forță de muncă. Eu cred că sunt foarte puțini români care acum lucrează la Londra și care vor veni la Constanța. Cei care se întorc în țară vor să devină antreprenori și nu vin să muncească în țară ca ospătari și cameriste, deși ospătarii din România, trăgând linie, câștigă la fel ca ospătarii de la Madrid sau de la Londra. Cu tot cu tips, veniturile lor sunt la același nivel.

În schimb, chiria de la Londra costă 800 de lire, la noi 800 de lei, iar la sfârșitul lunii ei rămân cu același venit”, a precizat el. El a subliniat că multă lume nu-și mai deschide afaceri pentru că nu există forță de muncă.

3 thoughts on “UK.Patron roman:”Chiria in Anglia e £800,iar la noi e 800 lei.Cand trag linie,romanii din Regat castiga la fel ca in tara”

  1. Calculul si comparatia sunt incomplete. Da, in UK chiria e 800 de lire iar in Romania e 800 de lei. Dar in timp ce in Romania castigam 4000 de lei pe luna, in UK castig 4000 de lire. Preturile la aproape orice sunt la fel ba uneori mai mici in UK. Utilitatile costa la fel, adica in UK platesc 100 de lire pe luna iar in Romania 5-600 de lei. Carburantul in Romania e 9 lei iar in UK e 1,7 lire, adica tot la fel. Automobilele au acelasi pret oriunde in lumea asta, in UK un Duster complet echipat varianta de top e 18.000 de lire iar in Romania e probabil 100.000 de lei. In Romania un tub de spray imi ajungea o luna, aici in UK ma tine 4 luni acelasi tub. In Romania am cumparat o excursie intr-o destinatie exotica cu 6500 de lei si a fost 2 saptamani, in UK cu aceeasi bani 1300 de lire am fost in aceeasi locatie 3 saptamani si nu 2. De ce? Pai Tour operatorii romani cumpara pachetele de la aia din UK asa ca diferenta de o saptamana e profitul lor. Concluzia e ca in timp ce in Romania castigi 4000 de lei pe luna si nu ramai cu nimic, in UK castigi 4000 de lire pe luna si pui 2000 deoparte (chiar daca chirile-s la fel). 😉

  2. Da … sunt la fel… dar in monede diferite si cand ma intorc acasa in concediu traduc moneda 1 la 6 deci la fel dar de 6 ori mai bine …ca in Romania doar chiria e mai ieftina in rest la fel sau mai scump pana si cartofii au acelas pret.. eu sunt multumit cu decizia mea de a parasi tara acum 13 ani la varsta de 20 … astazi am de 3 pana la 8 ori mai bine decat colegii care au ramas acasa .. depinde de imprejurari daca mata e curva si tactu’ politist ramai cu mata ca tactu’ e platit sa te violeze de o spaga de la 500 la 16000 lei NOI LOL iertare va rog frustratile cu tara mea depasesc nationalismul cand 22 de milioane se supun celor 1000 parveniti corupti care fac regulile … va rog spalati-va cu eu pe cap in lipsa mea. Oportunism milenial..

  3. Cum sa fie la fel? Ce tot bateti campii. Eu dupa 3 ani de UK am cumparat casa in UK, masina noua o poti cumpara dupa cateva luni. In UK cheltui 10% din salariu pe mancare, in Romania cat? In UK iti platesti ratele din banii care oricum raman in cont pentru ca nu ai pe ce sa ii cheltui, in Romania cat trebuie sa strangi din curea? Dar cel mai important in UK traiesti fara stres datorita lumii civilizate, iti mai aduci aminte de stres doar cand pui piciorul pe pamant romanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.