UK.Patron englez:Mi-am construit afacerea cu romanii,sunt harnici si punctuali.Cu britanicii nu faci treaba,sunt neseriosi si lenesi

Lipsa fără precedent de personal şi materie primă afectează eforturile de relansare economică a Marii Britanii după șocul dat de ultimii doi ani. Înainte de Brexit, aproximativ 25% din personalul angajat în Marea Britanie în industria ospitalităţii și aproape 40% în cazul capitalei provenea din alte state europene (in principal Romania).

Surse din interiorul Guvernului britanic, citate de ziarul “The Times”, spun că lista profesiilor unde angajații sunt “pe minus” ar putea fi revizuită mai repede.

Pentru că sunt prea putini şoferi de camion, companii precum McDonald’s, KFC, brutăriile Greggs şi rețeaua de restaurante Nando au probleme cu aprovizionarea.

Săptămâna trecută, McDonald’s a scos milkshake-ul din meniu, în toate restaurantele din UK, pentru ca nu au primit ingrediente.

Patronul unei firme de taximetrie din Wolverhampton a instruit și angajat, recent, 20 de șoferi români, fiind acuzat că nu oferă slujbele britanicilor.

Acesta a declarat pentru redactia Stiri Anglia urmatoarele: “Normal ca ma bazez pe romani. Sunt punctuali, educati si dornici de munca. Cu britanicii nu faci treaba, sunt neseriosi. Vin doar cu pretentii iar cand apuci sa le spui salariul iti intorc spatele si pleaca.

Derek Merry, patronul unei companii care furnizează peste 8.000 de șoferi de taxi în Marea Britanie, preferă să caute șoferi în România, Grecia, Spania, Polonia sau Republica Cehă, pe care îi instruiește gratuit, pentru ca apoi să îi angajeze.

”Există o cerere masivă de joburi din partea șoferilor de camioane din UE, iar țara noastră are nevoie urgentă de ei. Riscăm penurii în cascadă. Nu doar de bunuri, dar și dacă le primim, nu are cine să le livreze”, a declarat Joel Berkowitz, antreprenor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.