UK.Oferta de £30 pe ora pentru romanii din Regat la cules broccoli si varza pe campurile britanicilor.Se ajuge si la £62.000 pe an

Romanilor doritori sa culeaga legume de pe campurile britanicilor, li se oferă echivalentul a 62.000 de lire sterline pe an pentru a culege varză la fermele din Lincolnshire. Un anunț pentru “muncă pe tot parcursul anului” a fost postat online de către T&H Clements and Son Ltd, oferind un salariu de 30 de lire sterline pe oră. Aceasta ar însemna 240 de lire sterline pentru o zi de opt ore sau 1.200 de lire sterline pentru o săptămână de 40 de ore. Cineva care lucrează cu normă întreagă timp de un an ar putea fi plătit cu 62.400 de lire sterline.

Rolul este plătit la bucată. Orice roman care a lucrat la bucată va înțelege că munca la bucată este o formă de muncă în care angajații nu sunt plătiți pe baza timpului de lucru, ci pe baza performanțelor lor profesionale. Valoarea salariului este calculată în funcție de numărul de piese produse și de rata salarială convenită.

Legile privind munca la bucată din Marea Britanie subliniază importanța acestui tip de angajare și salariul așteptat. Toți lucrătorii la bucată trebuie să primească fie salariul minim național, fie o rată echitabilă la bucată. Calculați salariul la bucată evaluând numărul mediu de piese sau sarcini pe care lucrătorii care prestează această muncă la bucată le produc sau le execută pe oră.

Majorarea salariilor vine după ce site-ul de locuri de muncă Indeed a declarat săptămâna aceasta că numărul recrutorilor care și-au majorat salariile pentru a ajuta la acoperirea deficitului de personal a crescut cu 75%. Din propria mea experiență de lucru la stivuirea turbei în mlaștinile Hatfield, asta însemna că erai plătit cu un tarif stabilit în funcție de numărul de lanțuri pe care le completai, un lanț fiind o lungime de puțin peste 20 de metri.

Cu toate acestea, s-a dovedit a fi o îmbunătățire considerabilă a salariilor pentru o muncă grea. Chiar și așa, salariul mare demonstrează amploarea recrutărilor la nivel național în industria de colectare a fructelor și legumelor, cauzată de Covid și de Brexit.

Fermele s-au bazat anterior pe un număr mare de lucrători romani, dar noile reguli de imigrare au făcut acest lucru mai dificil. În același timp, nu există destui britanici care să aplice pentru roluri, ceea ce înseamnă că angajatorii sunt nevoiți să ofere tot mai multe stimulente romanilor doritori sa se angajeze.

T&H Clements and Son, cu sediul în Boston, Lincolnshire, a postat două anunțuri – unul pentru culegători de varză și altul pentru persoane care să recolteze broccoli.

Un anunț spunea: “Căutăm operatori romani de teren pentru a recolta varza noastră. Ratele de lucru la bucată sunt excelente, cu potențial de a câștiga 30 de lire sterline pe oră și cu posibilitatea de a lucra pe tot parcursul anului”. Robert Newbery, directorul regional al National Farmers’ Union, a declarat că Brexitul ‘are cu siguranță un impact’ asupra capacității fermelor de a recruta lucrători.

Un program de lucrători agricoli sezonieri, care permite în prezent ca 30.000 de persoane să vină în Marea Britanie pentru șase luni pentru a lucra în agricultură, ar putea fi extins pentru a include și fabricile de prelucrare a cărnii – potrivit unor surse guvernamentale.

Fostul deputat laburist Laura Smith a scris pe Twitter: Plătiți salarii decente și nu vă mai bazați pe forța de muncă ieftină. Cei care susțin exploatarea muncitorilor pentru a-și menține rafturile pline nu înțeleg nimic. Acesta este motivul pentru care ar fi trebuit să fie întotdeauna vorba despre ce ar putea face un guvern laburist în afara UE, mai degrabă decât să mențină status quo-ul.

4 thoughts on “UK.Oferta de £30 pe ora pentru romanii din Regat la cules broccoli si varza pe campurile britanicilor.Se ajuge si la £62.000 pe an

Leave a Reply

Your email address will not be published.