UK. Noul prim-ministru Liz Truss isi incepe campania in forta: “Vom incepe prin reducerea taxelor si inghetarea plafonului preturilor la energie”

Liz Truss a promis că va lua măsuri privind facturile la energie și va reduce taxele în primul său discurs către națiune în calitate de prim-ministru. Marți, în fața sediului Downing Street nr. 10, ea a dezvăluit trei domenii cheie pentru a aborda criza costului vieții, în timp ce facturile la energie scapă de sub control și se anunță o recesiune.

Ea a promis “un plan îndrăzneț” de creștere a economiei prin reduceri de taxe și reforme

“Voi reduce impozitele pentru a recompensa munca grea și pentru a stimula creșterea economică și investițiile”, a spus ea. “Voi conduce reforma în misiunea mea de a face ca Regatul Unit să lucreze, să construiască și să crească”.

Truss a promis, de asemenea, că va lua “măsuri concrete” cu privire la criza energetică “cauzată de războiul lui Putin”.

“Voi lua măsuri în această săptămână pentru a face față facturilor la energie și pentru a ne asigura viitoarea noastră aprovizionare cu energie”, a spus ea. “Vom pune serviciul nostru de sănătate pe o bază solidă prin rezultate în ceea ce privește economia, energia și NHS”, a spus ea.

În cele din urmă, ea a promis să pună Marea Britanie pe “calea succesului pe termen lung”, adăugând că se va asigura că oamenii pot obține programări la medic și serviciile NHS de care au nevoie.

Facturile de energie

Deși Truss nu a confirmat sau anunțat o înghețare a plafonului prețurilor la energie, potrivit unor rapoarte, ea va menține facturile gospodăriilor la aproximativ 2.500 de lire sterline pe an, într-unul dintre primele sale acte în calitate de prim-ministru.

Se pare că noul lider al Partidului Conservator va plafona facturile la gaz și electricitate ale britanicilor, care au crescut vertiginos, chiar de joi, ca parte a unui pachet care ar putea costa până la 90 de miliarde de lire sterline.

Se așteaptă ca această politică să fie finanțată prin impozitarea generală sau printr-o viitoare taxă pe facturile consumatorilor. Expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, a declarat într-o postare pe blog că ar fi “absolut binevenit” ca facturile să fie menținute aproape de nivelurile actuale.

“Marele beneficiu, dar și problema acestei măsuri este că (aproape) toată lumea o primește”, a spus Lewis despre ideea unei scheme care să nu fie direcționată.

De asemenea, campionul consumatorilor a avertizat că firmele de energie ar putea “adăuga o parte din facturi” după ce va trece cea mai gravă perioadă a crizei. “Ce se întâmplă dacă facturile nu scad – ce se întâmplă atunci?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.