UK.Noul ajutor financiar pentru familiile romane din UK in valoare de £500 a intrat in vigoare

Mii de familii cu copii mici și femei gravide pierd anual ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, în valoare de până la 500 de lire, deoarece nu știu că au dreptul să le solicite. De exemplu, programul “Healthy Start” oferă părinților cu venituri mici și viitoarelor mame un ajutor suplimentar pentru cumpărarea de lapte, legume, fructe, leguminoase și vitamine.

Valoarea unui voucher este de 5,00 lire pe săptămână pentru gravide și pentru părinții de copii cu vârste cuprinse între un an și patru ani. Cei care au copii cu vârsta sub un an pot solicita până la 8,50 lire pe săptămână.

Astfel, suma totală maximă ajunge la 500 de lire pe an numai prin vouchere Healthy Start. NHS Business Services Authority (NHSBSA) a comunicat însă pentru The Sun că până la 153.371 de familii nu solicită aceste vouchere, deși îndeplinesc criteriile pentru a le primi, întrucât nu știu de ele.

Pe de altă parte, programul Healthy Start a fost criticat în acest an, după ce sistemul a trecut de la cupoane fizice la carduri preplătite.

Schimbarea a provocat haos și nemulțumire, întrucât voucherele cumpărătorilor au fost refuzate la casele de marcat. Înainte, cupoanele de hârtie puteau fi folosite într-o serie extinsă de magazine, dar nu în toate magazinele locale, supermarketuri sau farmacii.

Acum însă, noul card ar trebui să funcționeze în orice magazin unde cardurile Mastercard sunt acceptate.

Dacă nu te califici pentru această subvenție, atunci există și alte modalități de a primi o mână de ajutor de la stat. În primul rând, ca să verifici ce ți se poate oferi prin consiliul local, sună întotdeauna la primărie și întreabă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.