UK.Noul ajutor financiar in valoare de £1000 va fi virat direct in conturile romanilor incepand cu 1 iunie.Acesta vizeaza acoperirea facturilor pentru energie electrica

Ministrul finanțelor, Rishi Sunak, a anunțat joi un program de ajutoare în valoare de 15 miliarde de euro de la buget pentru populația afectată de scumpiri. Acest program va crește valoarea totală a măsurilor de sprijin acordate în 2022 de guvern la 37 de miliarde de euro. Este vorba de următoarele măsuri, rezumate astfel de Reuters:

Creșterea de la £200 la £400 a reducerii oferite tuturor consumatorilor la plata facturii de energie, prevăzută pentru luna octombrie. Consumatorii nu mai trebuie să ramburseze această reducere în următorii cinci ani, așa cum fusese prevăzut inițial.

Perspectiva prețurilor la energie s-a schimbat. Am decis ca obligația de rambursare din partea consumatorilor să fie anulată. Așa încât, ca să nu existe îndoieli, această sumă este acum un grant de la guvern. În plus, pentru toată lumea, valoarea sumei se dublează la 400 de lire”, a spus Sunak în parlament.

Un ajutor în sumă fixă, plătit o singură dată, în valoare de 650 de lire pentru peste 8 milioane de gospodării cu venituri mici, care primesc ajutoare sociale în prezent de la stat. Suma va fi plătită direct în conturile bancare ale oamenilor, în două rate – prima în iulie, a doua în toamnă.

Peste 8 milioane de pensionari care deja primesc ajutor pentru cumpărarea combustibilului de încălzire pe timpul iernii vor primi și ei o sumă fixă de 300 de lire, plătită o singură dată.

Circa 6 milioane de oameni care primesc ajutoare de dizabilitate vor primi o sumă fixă, plătită o singură dată, în valoare de 150 de lire, în septembrie, pentru a-i ajuta să achite costurile în creștere ale tratamentelor sau ale echipamentelor medicale consumatoare de energie.

Fondul de suport distribuit autorităților locale, din care acestea pot aloca bani familiilor vulnerabile din octombrie până în martie 2023, va fi majorat cu 500 de milioane de lire.

„Perioada cu inflație mare pe care o traversăm înseamnă probleme acute pentru oamenii acestei țări. Știu că sunt îngrijorați, știu că au dificultăți. Am încredere în britanici și știu că ei înțeleg faptul că niciun guvern nu poate rezolva toate problemele, mai ales problema complexă și globală a inflației”, a declarat Rishi Sunak.

Finanțarea ajutoarelor de mai sus se va face prin impunerea unei suprataxe temporare de 25% pe profiturile suplimentare realizate de companiile de petrol și gaze în perioada când prețurile internaționale ale energiei sunt ridicate.

Noua suprataxă intră în vigoare imediat și este estimată să aducă la buget 5 miliarde de lire în următoarele 12 luni. Ea va fi eliminată atunci când prețurile pe piață se vor întoarce la niveluri normale din punct de vedere istoric.

Leave a Reply

Your email address will not be published.