UK.Noile subventii pentru gospodariile din Regat la care se incadreaza si romanii.Reduceri de £150 la taxele locale

Guvernul de la Londra a decis să aloce 9 miliarde de lire sterline pentru un nou sprijin gospodăriilor cele mai afectate de criza energetică.  Într-adevăr, în mai, prețurile la energie vor crește semnificativ pentru milioane de britanci si europeni, printre care marea majoritate romani, după o creștere cu 54% a plafonului de reglementare.

  Ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, a declarat că aproximativ 22 de milioane de gospodării vor fi afectate de „șocul semnificativ al creșterii prețurilor”, așa că guvernul trebuie să intervină.

Autoritatea de reglementare OFGEM a anunțat că plafonul pentru cel mai utilizat tarif va crește la 1.971 de lire sterline pe an, din mai, luna în care și prețurile vor crește.

Pentru a reduce impactul, guvernul Regatului Unit va oferi acum 200 de milioane de lire sterline în împrumuturi garantate de stat furnizorilor de energie pentru a împărți costurile mai mari pentru consumatori.

Totodată, se intenționează acordarea unei reduceri de 150 de lire sterline a taxelor locale, care se va aplica pentru aproximativ 80% din gospodăriile din Anglia.

Analiştii consideră că încercarea Londrei de a amâna impactul creşterii preţurilor asupra consumatorilor este riscantă și nu are efecte garantate, mai ales pentru că – foarte probabil – preţurile la combustibilii primari vor rămâne ridicate în contextul în care, Rusia, principalul furnizor european de gaze, este angrenată într-o dispută cu Occidentul asupra Ucrainei.

Marea Britanie importă aproximativ jumătate din necesarul său de gaze şi, deşi preţurile gazelor europene au scăzut în ultima perioadă, acestea sunt încă cu peste 300% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.