UK. Noi controale in casele romanilor din Regat. Amenzi de £10.000 pentru 23 de romani care stateau intr-o casa si imparteau aceeasi baie

Conform cotidianului londonez Barking and Dagenham Post, polițiști și ofițeri de imigrație și oficiali ai consiliului local au vizitat o casă închiriată pe numele unor români, în urma plângerilor legate de numărul mare de alte persoane care locuiau acolo.

În cele trei dormitoare ale casei Chadwell Heath în care, potrivit legii, nu pot locui mai mult de cinci persoane, locuiesc cel puțin opt, cinci bărbați și trei femei. Niciunul dintre ei nu avea cheile casei, așa că li s-a ordonat să plece în termen de șapte zile. Cei cinci au spus că au închiriat camera de la un chiriaș pe nume Constantin, tot român, și au spus că zece dintre ei au sosit cu microbuzul săptămâna trecută.

La fața locului a fost prezent și un polițist român, care a fost și traducător pentru echipa de control. Pentru a fi eligibili pentru dovada în Marea Britanie, cei inspectați trebuie să dovedească, în termen de o lună, că sunt angajați legal, studenți, lucrători independenți, lucrători pe cont propriu sau lucrători pe cont propriu. în căutarea unui loc de muncă, a spus unul dintre ofițerii de imigrare.

Într-o altă casă locuită tot de români, au fost găsiți 12 adulți locuind în trei camere, cu mult peste limita pentru cinci persoane. Două saltele sunt în șopron de grădină. Proprietarul a susținut că nu știe câți oameni locuiesc în casă.

Oficialii Consiliului Harrow au percheziţionat o casă din Edgware, nordul Londrei, unde locuiau mai mulţi români, în urma rapoartelor vecinilor. Ei au scris că casa era supraaglomerată și oamenii adunaseră acolo un morman de gunoi. Inspectorii au găsit 23 de persoane, toate române, înghesuite în „paturi supraetajate” și împărțind o singură baie. De această dată, românii au primit amenzi usturătoare în valoare de câte 10.000 de lire.

Apartamentul a fost închiriat pe numele unei familii de cinci români, inclusiv un bebeluș de două luni. Potrivit proprietarilor apartamentului, celelalte 23 de persoane le subînchiriază camerele. Purtătorul de cuvânt al Consiliului Harrow a spus că ocupanții trăiesc în „condiții teribile”, cu „umezeală și murdărie peste tot”. Proprietatea nu avea detectoare de fum și avea o curte infestată de șobolani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.