UK. Guvernul britanic a inceput sa livreze automat in cont ajutorul de £650 pentru plata bill-urilor

Ajutorul financiar de 650 de lire alocat anul acesta pentru achitarea facturilor va fi acordat în funcție de modul cum oamenii s-au înregistrat ca beneficiari de Universal Credit și alte ajutoare. Dacă locuiești împreună cu alte persoane, dar nu ai depus împreună cu niciuna dintre ele solicitare de Universal Credit, atunci fiecare veți primi separat beneficiul financiar respectiv.

Dacă însă ai solicitat Universal Credit sau alte ajutoare sociale în comun cu partenerul sau partenera de viață, atunci veți primi amândoi o singură plată de 650 de lire.

Este posibil ca asta să fie o lovitură pentru cuplurile care se așteptau să primească 1.300 de lire, însă acordarea sprijinului este rezervată pentru beneficiarii de Universal Credit și alte ajutoare sociale, iar statul face automat plățile pentru cele 650 de lire în funcție de felul cum fiecare figurează în evidența Ministerului Muncii și a fiscului.

Ministerul britanic al Muncii și al Pensiilor (DWP) a confirmat pentru The Mirror că plata sprijinului pentru costul vieții se face pentru fiecare cerere în parte.

De exemplu, dacă într-o locuință stau un cuplu și doi adulți singuri, acea gospodărie va primi o plată triplă. O plată de 650 de lire ar merge către cuplu, iar celelalte două plăți merg către adulții singuri.

Milioane de persoane care solicită ajutorul oferit de stat vor începe să primească prima jumătate din plata de 650 de lire în câteva săptămâni.

Nu trebuie să depui niciun fel de cerere pentru asta, statul îți virează automat în cont banii.

Beneficiarii de Universal Credit, Jobseeker’s Allowance, Employment and Support Allowance, Income Support, Working Tax Credit, Child Tax Credit și Pension Credit vor primi 326 de lire începând cu 14 septembrie, iar beneficiarii de Tax Credit vor primi prima plată puțin mai târziu.

A doua tranșă, de 324 de lire, ar urma să fie trimisă în conturile acestor gospodării în toamnă, urmând ca data exactă să fie comunicată de guvern.

Leave a Reply

Your email address will not be published.