UK: Guvernul britanic a inceput curatenia. Sute de romani au fost expulzati in ultimele zile din Regat cu interdictie de a se mai intoarce

Autoritățile din Marea Britanie au organizat un zbor charter pentru transportul a câteva zeci de cetățeni români care au fost deportați în urma legilor Brexit. Aceștia au fost expulzați din Regatul Unit conform legislației proprii, în materia imigrării, potrivit stiripesurse.ro. Pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, persoanelor respective li se vor efectua formalitățile de intrare în țară.

Acestea vor fi făcute de către polițiștii de frontieră

Se vor lua măsurile prevăzute de lege. Marea Britanie se află pe lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Verificarea și monitorizarea respectării, de către persoanele în cauză, a măsurilor dispuse se va realiza de organele de control.

„Persoanele în cauză nu au fost expulzate ca urmare a unor proceduri judiciare, precum transferul de persoane condamnate, pentru a finaliza pedepsele pe teritoriul României sau extrădarea unor persoane urmărite de autoritățile române”, se arată într-un comunicat de presă.

Acestea au fost deportate în urma aplicării noilor legi Brexit. Românii nu aveau actele necesare pentru a rămâne în Regatul Unit și în urma unor controale efectuate de Immigration Enforcement, s-a decis deportarea acestora.

Totodată, alți 120 de români și polonezi au fost expulzați, după ce autoritățile au descoperit că exploatau persoane la locul de muncă, într-un caz de sclavie modernă.

120 de persoane, de cetățenie română și poloneză, au fost condamnate și deportate din Regatul Unit în acest caz, în timp ce capii rețelei din România, 26 de interlopi, au fost achitați în prima instanță.

Aceștia sunt acuzați că au supus la muncă forțată persoane vulnerabile și au efectuat spălare de bani, relatează The Telegraph, care trece în revistă ceea ce presa britanică a numit „cel mai mare caz de sclavie modernă”.

Rețeaua, condusă de o familie de interlopi din România și o familie din Polonia, a fost destructrurată în urma unei investigații a Poliției britanice desfășurată timp de trei ani. Ținta grupării erau oameni ai străzii, foști pușcăriași și alcoolici din România și Polonia.

Toți acești oameni au fost transformați în sclavi după ce membrii rețelei i-au ademenit în Marea Britanie, cu promisiunea că vor câștiga mai mulți bani și vor duce o viață bună.

Victimă: „Aș putea spune că unii oameni fără adăpost din Marea Britanie au condiții mai bune” În realitate, persoanele supuse la muncă forțată erau cazate în condiții mizere și erau considerat o „marfă”. Muncitorii culegeau ceapă, construiau garduri sau sortau scrisori.

Potrivit sursei citate, victimele erau plătite cu 50 de penny ( echilaventul a 2,5 lei) pentru o zi de muncă. Drept recompensă, un bărbat exploatat a mărturisit că a primit cafea și carne de pui pentru că a renovat o casă.

Un alt bărbat a spus că a fost nevoit să se spele într-un canal deoarece nu avea acces la apă curentă. Asemenea lui, alți oameni au fost nevoiți să-și facă nevoile la un wc defect, unde scurgerea spartă era înfășurată cu o pătură.

Victimele erau nevoite să strângă chiștoace de pe străzi pentru a le recicla. Astfel, obțineau banii necesari pentru a-și cumpăra o supă sau să mănânce la cantina socială. În cazul în care se plângeau de condiții, oamenii erau umiliți, amenințați sau bătuți de membrii grupării responsabili cu supravegherea sclavilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.