UK.Britanicilor le-a mai trecut de romani:”Avem albanezi care lucreaza si pe gratis pentru a-si arata recunostinta fata de Regat”

Ambasadorul Albaniei în Marea Britanie, Qirjako Qirko, a declarat pentru The Guardian că, dacă guvernul britanic ar dori acest lucru, Albania ar putea furniza imediat 5.000 de șoferi. Potrivit acestuia, șoferii albanezi ar fi gata să lucreze chiar și fără plată pentru a-și arăta recunoștința față de Regatul Unit. El a spus că oamenii și Regatul Unit sunt recunoscători pentru că au făcut multe pentru etnicii albanezi, în special în operațiunile lor de salvare din Kosovo.

El a spus: „Desigur, există oameni în comunitatea mea care sunt implicați în activități ilegale, dar de ce este atât de necesar să menționăm naționalitatea lor? Nationalitatea nu are nimic de-a face cu ilegalitatile. Nu spui că cineva este un tip rău gay sau lesbian, așa că de ce să spui că există „albanezi răi”?

Anul acesta, ministrul de interne, Priti Patel, a semnat un acord de trimitere înapoi a cetățenilor albanezi care nu au dreptul de a se afla în Regatul Unit.

Ambasadorul Qirko i-a îndemnat pe britanici să vadă albanezii ca o altă problemă, mai degrabă decât o problemă, spunând că sunt prea des prezentați ca membri ai bandelor, traficanți de droguri și oameni, inclusiv agenții guvernamentale.

El a mai spus că în prezent locuiesc în Albania aproximativ 150.000 de cetăţeni albanezi care ar fi dispuşi să-şi arate recunoştinţa gazdelor britanice. Potrivit The Guardian, un număr semnificativ de imigranți albanezi sunt neînregistrați, așa că ar fi imposibil de știut câți dintre ei sunt calificați ca șoferi de camion. Albania, una dintre cele mai sărace țări din Europa, speră să adere la UE, dar în 2019 Franța a blocat deschiderea negocierilor de aderare. În 2020, de două ori mai mulți albanezi decât străini au fost arestați ca traficanți în porturile britanice, potrivit cifrelor Ministerului de Interne.

De cealaltă parte a Canalului, rutierii francezi au comentat că transportul produselor ADR, care necesită ani de pregătire și experiență, nu poate fi încredințat unor voluntari fără experiență și fără experiență, așa că aceștia iau anunțul just sau „beția”. „comunicat de presă”, cel în care comunitatea albaneză a încercat să-și îmbunătățească imaginea. Francezii le reamintesc vecinilor că „acest aflux de imigranți a determinat majoritatea britanicilor să voteze pentru un Brexit dezastruos”.

În ciuda inconsecvenței acestor informații, există însă sindicate franceze care o folosesc drept pretext pentru a cere renegocierea salariilor șoferilor și pentru a amenința din nou cu greva dacă transportatorii francezi cheamă imigranții la angajare.

One thought on “UK.Britanicilor le-a mai trecut de romani:”Avem albanezi care lucreaza si pe gratis pentru a-si arata recunostinta fata de Regat””

  1. Daca muncesc pe gratis, pare din ca traiesc oamenii astia? Stim si noi de ce muncesc pe gratis, nu pentru recunostinta. Ci ca sa poata face alte lucruri pe la spate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.