UK.ANAF-ul a inceput sa acceseze conturile romanilor din Regat.Un roman din Anglia a primit scrisoare de prezentare la sediu pentru declararea veniturilor din strainatate

Românii din Diaspora vânați de ANAF – Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a anunțat că, de la 1 iulie, Fiscul va începe verificarea veniturilor persoanelor fizice. Sunt vizați și românii din străinătate. Un cetățean din Târgu Neamț a primit o notificare în cursul lunii iunie pentru a se prezenta la sediul ANAF, pentru declararea veniturilor obținute în Marea Britanie, acolo unde acesta lucrase.

Un bărbat din Târgu Neamț, plecat două luni la muncă în Marea Britanie în 2021, a primit o notificare de la ANAF, prin care este rugat să se prezinte la Serviciul Fiscal, pentru declararea veniturilor încasate în străinătate.

„Am primit această scrisorică profesională, în care mi se cere justificarea unui cont din străinătate pe anul 2021! Atenție! Am mers la biroul respectiv, am avut o discuție cu doamna de acolo… iar după o discuție scurtă, îmi spune foarte răspicat: Eu aici în calculator văd tot ce a intrat în cont. Și verificând, am văzut că în 2016 ați avut 4000£. Șoc pe fața mea!

Adevărat! Eu fiind plecat de aproximativ 2 luni din România în anul 2020, în UK și abia după o lună am deschis un cont la banca HSBC, dar oricum era cam gol, iar a două lună eram deja în România.

Apoi, duduia spune hmm, să aduceți toate extrasele de cont! Puteți aduce și pe anii următori, până în 2019! I-am spus că nu se poate așa ceva, e confidențial.

Nu se poate și nici nu le am la mine, la care doamna spune: Păi puteți să mi le trimiteți pe WhatsApp. În încheiere, i-am spus doamnei că o să revin. Dar dacă tot au acces la contul meu, de ce să nu verifice ei și să mi dea ei extrasele de cont?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.