UK.Ajutor financiar de la guvernul britanic pentru chiriasii romani din Regat.Se ofera £1000 lunar pentru fiecare familie

Chiriașii din Marea Britanie care au greutăți la plata chiriei pot primi ajutor financiar de la guvernul britanic. Un număr tot mai mare de proprietari măresc sumele cerute pentru închirierea locuințelor. Numărul proprietarilor care au majorat chiriile după expirarea unui contract de închiriere precedent a crescut la cel mai mare nivel înregistrat vreodată, potrivit agenției imobiliare Hamptons.

La nivel național, 58% dintre noile contracte semnate până acum în acest an au fost pentru chirii mai mari ca anul trecut, astfel încât factura lunară medie a crescut de la 972 de lire pe lună în urmă cu un an la 1.060 de lire în prezent. Dacă îți faci griji pentru următoarea plată a chiriei, există mai multe moduri prin care poți obține ajutor.

Ajutor de la consiliul local

Guvernul a anunțat o finanțare suplimentară de 65 de milioane de lire sterline pentru a-i ajuta pe cei cu restanțe. Fiecare consiliu decide cine primește aceste fonduri și, dacă ai nevoie de sprijin, trebuie să-ți contactezi direct autoritatea locală de care aparții, folosind site-ul guvernului.

Dacă ești eligibil pentru ajutor, consiliul va plăti probabil direct proprietarului banii care ți-au fost acordați.

Fondul de sprijin pentru gospodării

Fondul de sprijin pentru gospodării este disponibil tot prin consiliul local. Acesta este un program guvernamental în valoare de 500 de milioane de lire, iar consiliile locale primesc o parte din fonduri pentru a le distribui familiilor aflate în dificultate din zona lor de acoperire.

Prin acest program, unele consilii oferă bani nerambursabili, pe care îi poți folosi pentru acoperirea costului cu chiria. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 30 septembrie 2022.

Programul de asistență socială

Multe consilii locale pot oferi bani nerambursabili, bonuri de masă și ajutor pentru plata facturilor, prin  programul de asistență socială (Welfare Assistance Scheme), destinat familiilor aflate în dificultate. De obicei, pe site-ul fiecărui consiliu se află formularul de solicitare și lista destinațiilor pentru care pot fi ceruți banii.

Unele autorități locale se pot oferi chiar să contribuie cu bani pentru a plăti chiriile unor localnici. De exemplu, East Riding of Yorkshire oferă familiilor până la 1.000 de lire în numerar.

O investigație a ziarului The Sun a descoperit însă că ajutorul care se poate obține în cadrul acestui program ține de loteria codurilor poștale. Unele consilii locale nu au un astfel de program în vigoare, lăsând mii de chiriași în imposibilitatea de a accesa acest ajutor.

În schimb, pentru cei care au un asemenea program în vigoare, s-a înregistrat o creștere bruscă a ajutoarelor acordate în timpul crizei sanitare, consiliile acordând subvenții care în unele locuri au fost și cu 210% mai mari ca înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.