UK.A inceput circul pentru romanii din Regat:HMRC ii verifica pe cei care au luat grant-urile in perioada 2019-2021 pentru a vedea daca banii s-au luat corect

HMRC a inceput verificarea populatiei din Regatul Unit, care a beneficiat de ajutoare financiare oferite de guvernul britanic, in perioada 2019-2021. Astfel, si romanii din Anglia care au beneficiat de grant-uri si urmeaza sa primeasca scrisorile de la HMRC, vor trebui sa dovedeasca ca banii au fost luati corect. 29.000 de persoane vor primi scrisori de la HMRC care pun sub semnul intrebarii cererile pentru subventiile de sprijin acordate pe toata perioada amintita mai sus.

Autoritatea fiscala britanica a mai trimis anul trecut 24.000 de scrisori similare celor care au spus ca au incetat tranzactionarea. Schema de sustinerea a persoanelor self-employed pe perioada 2019-2021 a platit pana acum 4 subventii. Un total de 18.5 miliarde de lire sterline au fost platite celor care au declarat ca afacerile le-au fost afectate.

Alti lucratori independenti au declarat ca au fost exclusi de la acelasi sprijin financiar. HMRC a trimis scrisori persoanelor care au spus ca au incetat tranzactionarile, fie din declaratia de autoevaluare 2019-2021, fie prin modificarea declaratiei din anul precedent.

“Daca au pretins corect, le putem cere o documentatie suplimentara care sa dovedeasca acest lucru. Daca nu au fost eligibili, vor trebui sa ramburseze subventiile relevante”, a spus un purtator de cuvant al HMRC.

“Oricine a constatat ca a solicitat cu buna stiinta o subventie pentru care nu era eligibil, ar putea primi si o sanctiune financiara”, a mai spus acesta. Celor care nu raspund la mesaj in termen de 21 zile nu li se va mai permite sa aplice pentru alte subventii SEISS pana nu vor contacta HMRC, a adaugat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.