Sofer de TIR roman, accident grav dupa 12 ore si 30 de minute de condus continuu: “Folosea doua tahografe, unul al lui si altul al unui coleg”

Duminică, 4 septembrie, polițiștii au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 56 ani, din Zalău, cercetat penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Bărbatul a provocat un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor două. Acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore și 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât și o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane.

„Duminică, 4 septembrie, polițiștii Brigăzii Autostrăzi – Biroul de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 56 ani, din Zalău, cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În fapt, la data de 3 septembrie 2022, în jurul orei 21:50, bărbatul ar fi condus un ansamblu de vehicule pe autostrada A1 Deva-Nădlac, pe sensul de deplasare Nădlac înspre Deva, iar, la km 451, ar fi provocat un accident rutier, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor două persoane.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, s-a constatat faptul că acesta ar fi condus neîntrerupt 12 ore și 30 de minute, folosind atât cartela tahografică eliberată pe numele său, cât și o altă cartelă tahografică eliberată pe numele unei alte persoane, care nu se afla cu el în vehicul”, se arată într-un comunicat al poliției.

„La momentul producerii accidentului, în aparatul tahograf al autovehiculului se afla introdusă o altă cartelă tahografică decât cea eliberată pe numele conducătorului auto. Astfel, la data de 4 septembrie a.c., polițiștii rutieri au luat măsura reținerii conducătorului ansamblului de vehicule pentru 24 de ore, iar, la data de 5 septembrie a.c., magistrații au dispus aplicarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile”, mai precizează poliția.

Cercetările sunt continuate de politiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Faget. „La nivelul Biroului de Politie Autostrada A1 Deva – Nadlac, în primele opt luni ale anului 2022, atât în cadrul activităților zilnice de patrulare, supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier, cât și în cadrul acțiunilor tematice preventiv-reactive, în ceea ce privește verificarea legalității transportului rutier de mărfuri sau persoane, au fost constatate 728 de contravenții.

Dintre acestea 168 de abateri au fost pentru manipularea aparatului tahograf prin utilizarea unor dispozitive cu proprietăți magnetice sau telecomandă, precum și prin utilizarea unei alte cartele decât cea eliberată pe numele conducătorului auto”, mai transmite sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.