Haos pe aeroporturile din Anglia.Sute de mii de persoane,blocate.Vineri vor ajunge jumatate de milion de pasageri

Este haos pe aeroporturile din Marea Britanie în ultimele zile. Cozile sunt interminabile, iar experții au avertizat că anulările zborurilor se vor agrava în următoarele zile și săptămâni. 2.700 de zboruri sunt programate pentru joi în aeroporturile din Marea Britanie, iar vineri se vor înregistra cifre și mai mari, adăugându-se alte 2.800. Pe baza cifrelor medii ale numărului de pasageri per zbor, ar însemna că vineri vor fi 500.000 de persoane în aeroporturi, scrie dailymail.co.uk.

O fetiță de doar șase ani a izbucnit în lacrimi din cauza epuizării, după ce ea și familia ei au rămas blocați după vacanța din Cipru, după ce zborul luat prin intermediul unei companii de turism a fost anulat de două ori.

„A doua încercare de a ajunge acasă…Zborul nostru către Manchester e anulat…Ne-am dat jos din autobuz la aerport pentru a fi trimiși înapoi la același hotel. Bătaie de joc…”, a spus mama fetiței.

British Airways și easyJet au eliminat mii de zboruri din program în ultimele luni pe aeroporturile din Gatwick și Heathrow, pe fondul penuriei de personal.

Companiile aeriene spun că majoritatea călătorilor au primit un preaviz cu cel puțin câteva săptămâni înainte. Situația curentă a fost agravată de o problemă ce ține de domeniul IT care afectează easyJet.

O sursă guvernamentală a învinuit în mod direct industria aviației pentru situația din aerporturile britanice din ultimele zile, calificând-o drept „complet inacceptabilă”.

Sursa a spus pentru The Times: „Simplul fapt că aeroporturile și companiile aeriene au demis angajați în timpul pandemiei, ignorând faptul că miliardele de lire sterline, date drept ajutor de către guvern, au fost date special pentru a proteja acele locuri de muncă”.

Directorul executiv al unei agenții de consultanță în turism a declarat că cea mai aglomerată zi pentru aviație va fi luni, 6 iunie, cu 2.864 de plecări și același număr de sosiri. „Din păcate, cred că va fi mai rău deoarece vom atinge vârful în câteva zile”, a spus acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.