Cum amelioram simptomele alergiilor

Vorbind in sens figurat, alergiile reprezinta reactia unui sistem imunitar cuprins de amoc. Ele apar cand sistemul imunitar manifesta un raspuns exagerat de mare la o substanta in mod normal inofensiva, cum ar fi polenul, parul de pisica sau praful de casa continand acarieni. Problema este de dimensiuni impresionante. Pretutindeni in lume exista sute de milioane de suferinzi de febra fanului, iar polenul si alte alergene provoaca o serie de simptome intre care stranut, tuse, respiratie suieratoare, preiune in piept, dificultati respiratorii, mancarimi ale ochilor si urticarie, toate putand fi simptome ale alergiei.

Tratati-va simptomele. Intr-o oarecare masura este inevitabil sa va expuneti la ceva care sa va nelinisteasca. Antihistaminicele care se vand fara reteta, usor de procurat de la farmacia de la coltul strazii, fac minuni in cazul nasului care curge si al ochilor inrositi si suferind de mancarimi.

Porniti aerul conditionat in automobil. Daca simpla iesire din casa va face sa respirati suierator si sa stranutati, imaginati-va cum ati lacrima printre norisorii intrati prin ferestrele deschide ale automobilului in mers. Daca sunteti norocos si aveti un automobil cu aer conditionat, atunci folositi aceasta oportunitate. Desigur, nu este acelasi lucru cand vantul va rasfira parul, dar amintiti-va, o faceti pentru propria sanatate.

Aveti in vedere instalarea unui filtru de aer. Mentinerea aerului curat in casa poate aduce ameliorari in cazul alergenelor ca polenul, mucegaiul si matreata de animale. Filtrele tip HEP sunt cele mai eficiente. Cand in camera functioneaza un filtru, tineti usa inchisa astfel incat instalatia sa nu fie suprasolicitata de cantitatea prea mare de aer pe care trebuie sa o curete. In cazul prafului de acarieni filtrele de aer nu prea sunt de folos. Acarienii sunt relativ grei. Ei se mentin in aer doar cateva minute si mai ales nu plutesc in jurul filtrului pentru ca acesta sa-i poata aspira.

Mentineti uscat aerul din casa. Daca mentineti uscat aerul din casa, veti pune capat problemei prafului de acarieni, caruia nu-i prieste o umiditate sub 25 la suta, spune. dr. Platts-Mills. “In general, cu cat aerul e mai uscat, cu atat e mai bine”. Puteti diminua umiditatea si condensul prin imbunatatirea ventilatiei si prin utilizarea unui dulap-uscator cu supapa externa, evitand uscarea pe calorifere a rufelor umede. Igrasia unei constructii necesita un tratament radical. Daca nu puteti sa va ocupati singur de problema, vorbiti cu proprietarul ori cu asociatia de locatari ai imobilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.